maandag 6 oktober 2008

Marc Moulin is niet meer

Marc Moulin is niet meer. Hij was 66 en is vrijdag overleden aan de gevolgen van kanker. De man was muzikant, maar ook presentator en schrijver.
Marc Moulin werd geboren in Brussel. Hij begon na zijn studies politieke wetenschappen als jazzpianist. In het begin van de jaren '70 richtte hij zijn eigen groep op, Placebo (niet te verwarren met de huidige Placebo). De groep kreeg zeer snel internationale bekendheid met de platen "Ball of eyes", "1973" en "Placebo". In 1976 gaf de groep zijn laatste concert.

Met Telex, de groep die hij eind jaren 70 oprichtte, zorgde Marc Moulin voor sensatie in de elektro-pop en aanverwante genres. Telex bestond uit Marc Moulin, Dan Lacksman en Michel Moers. Hun hit "Moskow Diskow" kende internationaal succes.

Sindsdien heeft hij meerdere platen uitgebracht onder zijn naam : "Sam Suffy", "Picnic", "Maessage", "Top Secret" en in 2004 "Entertainment".

Marc Moulin was ook producer en componist. Hij heeft onder meer gewerkt met Lio, Jacques Duvall, Alec Mansion, Anna Domino, Kid Montana, Viktor Lazlo en meer recent Alain Chamfort. Hij werd geregeld gevraagd om filmmuziek te schrijven voor de televisie en de bioscoop.

Sinds 1967 heeft hij voor RTBF diverse uitzendingen gemaakt: "Cap de nuit", "King Kong", "Radio Cité", en andere jazzprogramma's. Hij werkte ook mee aan de magazines van France Musique (Radio France). Hij componeerde de tunes van "Cap de nuit" (1967), "Dimanche musique" (1969), "Cargo de nuit européen" (1989) en van het televisiejournaal (1990). Hij zetelde ook in het team van "Le jeu des dictionnaires" en "La semaine infernale". Vanaf 1997 verzorgde hij de rubriek "Humoeurs" van het tijdschrift Télémoustique. Hij heeft ook toneelstukken geschreven : "Les aventures du docteur Martin" (opgevoerd in 1997) en "l’Ascenseur" (opgevoerd in 2000), en twee boeken : "La surenchère (l'homme médiatique)" en "A la recherche du bémol".

Website.

Geen opmerkingen: